In Systema, the synergy of three components creates a True Warrior 

- Combat Skill, Strong Spirit and Healthy Body!

 

OPEN IN SEPTEMBER!

DE 1STE FULL TIME SYSTEMA SCHOOL VAN NEDERLAND!

Na jarenlang hard werken is het ons gelukt om een eigen full time locatie te vinden in het bruisende Amsterdam Noord.

De aankomende tijd zullen we druk bezig zijn met een nieuwe website, verbouwing en aankleding van de " COMBAT & HEALTH ACADEMY AMSTERDAM home of Systema Amsterdam.. Hou ons in de gaten!

Vanaf September 10 Lessen per week!

Thema Seminars @ Systema Amsterdam

Regelmatig houden wij trainingen met een bepaald thema om hier steeds meer diepgang, creativiteit en effectiviteit in te krijgen. Zie hieronder en kleine greep uit de thema's.

  • Improvised Weapons
  • Fighting in Water
  • Use of Legs
  • Strikes: Soul meets Body
  • Fundamentals of Knife Fighting
  • en nog veel meer..
Voor meer informatie neem contact met ons op.

Systema Amsterdam

Systema Amsterdam is in 2014 opgericht door Patrick van het Nederend en in een korte tijd gegroeid tot een leuke groep enthousiaste mensen die maar al te graag elke uitdaging aan gaan in hun training.

Naast de reguliere trainingen zijn er regelmatig  trainingsweekenden / seminars waar we aan deelnemen of zelf organiseren met instructeurs van wereld formaat (oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Maxim Franz, Martin Wheeler, Kwan Lee, Arend Dubbelboer, Josafath Herrera, Adam & Brendon Zettler, Alexander Andreychenkov, Matt Hill en nog meer..)

Onze missie is keihard trainen, te groeien en ontwikkelen als personen maar ook zeker als groep!

Systema Amsterdam is in 2014 door Systema Toronto HQ (Vladimir Vasiliev) erkend als officiele Systema school. Onze instructeurs worden jaarlijks gecertificeerd door Vladimir Vasiliev persoonlijk. 

Patrick van het Nederend

Patrick van het Nederend

Schoolhouder & Hoofd Instructeur

Patrick van het Nederend heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse vechtsporten- en kunsten, waaronder oprichter en hoofd instructeur van Takemusu Aikido Amsterdam (periode 2007 - 2015). Naast deze kennis heeft hij praktijk ervaring opgedaan met geweld en agressie door zijn werk en gebeurtenissen in zijn leven.

Naast het verzorgen van de reguliere trainingen bij Systema Amsterdam traint en coacht hij particulieren, bedrijven en instanties op het gebied van weerbaarheid, agressie, stress en angst regulatie. Tevens geeft hij Systema seminars in binnen- en buitenland.

Om zich te blijven ontwikkelen en up- to date te blijven vliegt Patrick jaarlijks naar Toronto om te trainen met Vladimir Vasiliev (Toronto Systema HQ) en Emmanuel Manolakakis (Fight Club Toronto).

Naast deze jaarlijkse studie trips volgt hij jaarlijks vele seminars en Masterclasses in Europa van oa: Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Emmanuel Manolakakis, Adam & Brendon Zettler, Maxim Franz, Martin Wheeler, Josafath Herrera, Alexandr Andreichenkov, Koen Vandersteene, Matt Hill, Jeffrey Hensley en Arend Dubbelboer.

Regelmatig wordt hij gevraagd als fysiek acteur voor de Politie Academie Ossendrecht, waar hij wordt ingezet bij zwaar fysieke trainingen en scenario oefeningen van de speciale eenheden van de Politie (AOT, RRT, DB&B en AE).